Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο γρίφος της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ


 Ο γρίφος που ακολουθεί ανήκει στην κατηγορία γρίφοι έμπνευσης.

 Με μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα αποφάσισε να ευχηθεί η βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ. Ένα τεστ που είναι μόνο η αρχή!

 Γιατί κάποιος λύνοντας το τεστ, δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί και η αποστολή του! Όπως εξηγούν, πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμα πιο σύνθετες προκλήσεις. Οι λύσεις για το σύνολο των προκλήσεων μπορούν να σταλούν στην GCHQ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016. Που;



Μόλις κάποιος λύνει το τεστ - γρίφο, αποκαλύπτεται και η διεύθυνση email! Για spoilers μπορείτε να δείτε τι συζητούν όσοι επιχείρησαν να βρουν άκρη στη σπαζοκεφαλιά στο Reddit.

 Ας δούμε τις οδηγίες. Στις οριζόντιες και τις κάθετες στήλες βρίσκεται μια σειρά αριθμών. Κάθε αριθμός υποδηλώνει τον αριθμό της ομάδας μαύρων τετραγώνων που θα πρέπει να συμπληρωθούν. Ανάμεσα σε κάθε ομάδα μαύρων τετραγώνων, θα πρέπει να παρεμβάλλεται τουλάχιστον ένα άσπρο τετράγωνο.

 Για παράδειγμα η σειρά αριθμών 2 1 6 θα συμβόλιζε σετ 2 μαύρων τετραγώνων, ενός μαύρου τετραγώνου και 6 μαύρων τετραγώνων. Αυτά τα σετ θα πρέπει να χωρίζονται μεταξύ τους από τουλάχιστον ένα άσπρο τετράγωνο. Μια λαμπρή καριέρα πράκτορα πιθανότατα ανοίγεται μπροστά σου αν τα καταφέρεις! Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου