Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι 100 κρατούμενοι και τα σκουφάκια

 Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Γερμανών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο συνταγματάρχης μπαίνει ένα βράδυ στο κατάλυμα που βρίσκονται 100 κρατούμενοι και τους φέρνει ένα καλάθι με 100 σκουφάκια, εκ των οποίων τα 50 είναι ΑΣΠΡΑ και τα άλλα 50 ΜΑΥΡΑ.

 Επικρατεί ΣΚΟΤΑΔΙ μέσα στο κατάλυμα ,κι έτσι οι κρατούμενοι δεν μπορούν να δουν τίποτα. Με το όπλο στο χέρι, τους διατάζει να πάρει ο καθένας τους από ένα σκουφάκι, χωρίς να μιλούν μεταξύ τους και χωρίς να τολμήσουν να κάνουν κάποια χειρονομία ή νεύμα ο ένας στον άλλον, και να βγουν φορώντας στο κεφάλι το σκουφάκι τους ..(επεξήγηση - ΧΩΡΙΣ να να είναι σε θέση να ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΧΡΩΜΑ φορούν).. και να στοιχειθούν στην αυλή σε μία σειρά, ούτως ώστε να βρεθούν ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ,αριστερά αυτοί με τα μαύρα σκουφάκια ,δεξιά αυτοί με τα άσπρα ή το αντίστροφο. 

 Σε περίπτωση που δεν θα κατάφερναν να πραγματοποιήσουν την εντολή του (το ΑΚΡΙΒΕΣ μοίρασμα σε 50 με μαύρα σκουφάκια και σε 50 με άσπρα) , φυσικά (;) θα τους σκότωνε όλους. 

 Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι κρατούμενοι ώστε να σωθούν;

 Σημειωτέον ότι στο στρατόπεδο δεν υπάρχουν καθόλου αντικείμενα τέτοια ,ώστε να μπορεί κάποιος να <καθρεπτιστεί> μέσα σε αυτά : π.χ. καθρέπτες, λακκούβες με νερό κλπ., για να δει τι χρώμα σκουφάκι φορά.